Πατατόπιτα με κιμά και τυρί

Υλικά

1 κιλό πατάτες
αλάτι,
πιπέρι,
αυγό
1 κεφάλι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Για τη σάλτσα κιμά
650γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1½ φλιτζάνι “Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας “
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ξύλο κανέλας
αλάτι, πιπέρι
400 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Σάλτσα
1/2 μπολ μαγιονέζα,
3 κουταλιές γιαούρτι και
σκόρδο.

Εκτέλεση

Έβρασα τις πατάτες, περίμενα να κρυώσουν και τις πολτοποίησα. Ανακάτεψα με λίγο αλάτι, πιπέρι, αυγό και ένα κεφάλι ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έβαλα το μείγμα στο ψυγείο

Ετοιμάζετε τη σάλτσα κιμά:
Βάζετε τον κιμά όπως είναι σε μέτρια κατσαρόλα, πάνω από μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα τον «σπάτε», μέχρι να αφήσει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως. Ρίχνετε στον κιμά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στο πάτο της κατσαρόλας και το σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 30 – 35 λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.

Άλειψα τον πάτο του ταψιού με λάδι και έριξα το μισό μείγμα της πατάτας και μετά τον κιμά και το τριμμένο κίτρινο τυρί,

μετά το άλλο μισό πατάτας

και πάλι το τυρί από πάνω.

Το έβαλα στο φούρνο και έψησα μέχρι να ψηθεί το τυρί.
Έφτιαξα και μια σάλτσα που του αρέσει από μισό μπολ μαγιονέζα, τρεις κουταλιές γιαούρτι και σκόρδο.

Καλό απόγευμα!!!