Υλικά:

1 κοτόπουλο (800 γρ.)
Για τη μαρινάδα:
Αλάτι – κατά βούληση
Πιπέρι – κατά βούληση
Σκόρδο – κατά βούληση
Έτοιμο μείγμα για μαρινάρισμα κοτόπουλου – κατά βούληση
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Προετοιμασία του κοτόπουλου:

Επιλέξτε ένα μικρό κοτόπουλο, περίπου 800 γρ. έως 1 κιλό.
Πλύνετε το καλά με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει λίγο και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόψτε το κατά μήκος του στέρνου και ανοίξτε το.
Αφαιρέστε το στέρνο και τα πλευρά με ένα μαχαίρι και ψαλίδι κουζίνας (προαιρετικό, αλλά βελτιώνει την εμφάνιση).

Μαρινάρισμα:

Αναμείξτε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο σκόρδο και έτοιμο μείγμα μπαχαρικών για μαρινάρισμα κοτόπουλου (μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ).
Τρίψτε καλά το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών.
Διπλώστε τις φτερούγες προς τα πίσω, ώστε να μην προεξέχουν.
Αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 2 ώρες σε ζεστό μέρος, γυρίζοντάς το κατά διαστήματα.
Τηγάνισμα:

Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τηγάνι και ένα βαρύ αντικείμενο για να πιέσετε το κοτόπουλο κατά το τηγάνισμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα και βαράκια).
Ρίξτε λίγο ηλιέλαιο στο τηγάνι, απλά για να μην κολλήσει το κοτόπουλο στην αρχή.
Ζεστάνετε το τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Ξεκινήστε το τηγάνισμα με την πέτσα προς τα κάτω, αφού πρώτα αφαιρέσετε τυχόν κομματάκια σκόρδου από την πέτσα.
Τηγανίστε σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από την πλευρά της πέτσας.
Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και τηγανίστε για 15-20 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου.
Σερβίρισμα:

Στρώστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο σε ένα μεγάλο πιάτο.
Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάνω από τον κόλιανδρο.
Περιχύστε με τα ζεστά υγρά από το τηγάνι (χωρίς τα καμένα κομματάκια).
Καλύψτε το πιάτο με ένα μεγάλο πιάτο για 5-10 λεπτά, για να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.

Σερβίρετε και απολαύστε!

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των μπαχαρικών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο είναι καλά μαριναρισμένο για να αποκτήσει πλούσια γεύση.
Χρησιμοποιήστε ένα βαρύ αντικείμενο για να πιέσετε το κοτόπουλο κατά το τηγάνισμα, ώστε να γίνει τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά.

Προηγούμενο άρθροAφράτες τηγανίτες με σιμιγδάλι
Επόμενο άρθροΧοιρινό Κοκκινιστό με Πετιμέζι που το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.