Υλικά:
1 κιλό στήθος κοτόπουλου
3-4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
100 γρ. γλυκιά και πικάντικη σάλτσα τσίλι
60 γρ. ζελατίνη
3-4 κουταλιές της σούπας νερό
Αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά το στήθος κοτόπουλου, αφαιρώντας την μεμβράνη και το λίπος. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους.
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το κοτόπουλο με τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου, την πάπρικα, τον κουρκουμά, την γλυκιά και πικάντικη σάλτσα τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε τη ζελατίνη με το κρύο νερό και αφήνουμε το μείγμα να διογκωθεί για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το μείγμα της ζελατίνης στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα 10×20 cm (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και σιλικόνης). Καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην αφυδατωθεί το μείγμα. Βαζουμε σε ταψί που το γεμιζουμε με νερο 2-3 δαχτυλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια, το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά.
Πριν το σερβίρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι ή μαϊντανό.