Υλικά
Για τα μύδια:
1 κιλό μύδια (καθαρισμένα)
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
4 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
5 μπαχάρια
1 ποτήρι νερό
Για το πιλάφι:
1 μεγάλο ποτήρι νερού ρύζι για πιλάφι
1 ποτήρι νερού κριθαράκι χοντρό
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.γ. πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Περνώ το μεγάλο και βαθύ τηγάνι και το βράζω στη φωτιά ρίχνω το λάδι και το κρεμμύδι το αλάτι και την ζάχαρη και το να κατέβουμε για 5 λεπτά ρίχνουμε το σκόρδο και την σάλτσα ντομάτας δικό μου ρίχνουμε και την πιπεριά φλορινης τα μπαχαρικά και τα μύδια τα να κατέβουμε λίγο και μετά ρίχνουμε το νερό ζεστό όμως! Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα το δοκίμασουμε και μετά κλείνουμε την φωτιά!
Για το πιλάφι
Περνώ την κατσαρόλα και ρίχνω μέσα το λάδι ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού ρίχνω μέσα το κριθαράκι και το να κατέβουμε μέχρι που θα πάρει το χρώμα του μελή αμέσως μετά ρίχνω το ρύζι που το έχω πλύνει πρώτα και το να κατέβουμε λίγο μετά ρίχνουμε το νερό ζεστό 4 ποτήρια και μόλις πέρνει βράσιμο μετά σε πέντε λεπτά χαλαρώνουμε λίγο την φωτιά ρίχνουμε μέσα τον πιπέρι το αλάτι το κουρκουμα περιμένουμε να βράσει μόλις κάνει τρύπες χαμηλώνουμε ξανά την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι το αφήνουμε για 5 λεπτά και κλείνουμε την φωτιά! Δεν το ανοίγουμε καθόλου το καπάκι μετά από 20 λεπτά για να ρουφήξει όλη την υγρασία του πιλαφιού!
Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi