H Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Πολύ πολύ Αφράτες Με χειροποίητη ζύμη

Υλικά

για την Ζύμη
Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι.
Το ποτήρι παίρνει 200 γραμμάρια σε υγρά, νερό.
1,5 ποτήρι γάλα χλιαρό
Δύο φακελάκια ξηρη μαγιά
1 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
4,5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Γεμιση
Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί θέλετε που λιωνει 300 gr περίπου

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το χλιαρό γάλα, τη μαγιά και ανακατεύουμε και μετα τη ζάχαρη το λάδι και ανακατεμα.
Ξεκινάμε και ριχνουμε το αλεύρι σταδιακά και το αλατι. Ζύμωσε καλά, είτε με το χέρι είτε με μίξερ, μέχρι να έχεις μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τοποθέτησε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ, σκέπασέ το με μεμβράνη και άφησέ το σε ζεστό μέρος για περίπου 15 λεπτα.
Αφού φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε στα 4 και πλάσε μικρές μπάλες και άνοιξέ τις με τα δαχτυλα οσο ενα μικρο πιατο περίπου.
Πρόσθεσε τη γέμιση τριμμένο ή σε κομματακια τυρί και κλείσε τις πιτούλες σε πουγκακι.
Μετα με ενα πλαστη ανοιξτε πάλι στο μεγεθος ενος μικρού πιάτου
Τοποθέτησε τις πιτούλες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αλοίψτε της με αυγό και ψήσε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.