Πολίτικο γλυκό με μαστιχα… Θεσσαλονίκης
Ένα φανταστικό γλυκό που δεν μπορείς να φας μόνο ένα κομμάτι

Υλικά:

Για τη βάση:
2.5 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
1,5 κούπα ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού γάλα
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1/2 κουταλάκι μπέικιν
Για την κρέμα
1 φακελάκι κρέμα στιγμής για μιλφέιγ
600 γρ, φρέσκο γάλα
Για το σιρόπι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη βάση και τα αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 7-8 λεπτά και όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε λίγο λίγο με ένα κουτάλι στο κρύο γλυκό,
Χτυπάμε την κράμα με το γάλα και την απλώνουμε στο κρύο γλυκό.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και αφοί περάσουν λίγες ώρες κόβουμε και σερβίρουμε το γλυκό μας.

Η συνταγή είναι από εδώ

Προηγούμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα σαν αυτές στους φούρνους
Επόμενο άρθροΓλυκά μίνι κουλουράκια με καρύδα