Πολύ νόστιμο κέικ σοκολάτας

Advertisement

Φτιαγμένο για έναν στενό φίλο με την ευκαιρία των γενεθλίων του και το οποίο φάγαμε όλοι! Μοιράζομαι επίσης τη συνταγή:

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
180 g ζάχαρης
150 g ζαχαρούχο γάλακτος
150 γραμμάρια κρέμας ή παχύ γιαούρτι, χρησιμοποίησα γάλα
190 g αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
/ Χρησιμοποίησα μπέικιν πάουντερ /
1 συσκευασία. ζάχαρη βανίλιας

Κρέμα:
600 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)

Γλάσο:
100 ml υγρής κρέμας
80 g μαύρη σοκολάτα
40 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για το παντεσπανι
Ανακατεύω με ένα μιξερ όλα τα υλικά
Ρίχνω το μείγμα σε ταψί 23 cm, και κόβουμε το παντεσπανι στα 2 ή στα 3. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Για την Κρέμα
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει. Τέλος, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Advertisement

Σιρόπι:
Λίγο περισσότερο από μισό φλιτζάνι γάλα στο οποίο βάζω ξανά 1. Βαν. ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας ωραίο ρούμι. Σιροπιάζω ελαφρά τα παντεσπάνια, γιατί είναι είναι λίγο υγρά.

Για το γλασσο
Ρίχνουμε ζεστή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε.

Συναρμολογούμε το κέικ μέσα σε ένα τσερκι με την σειρα παντεσπανι – κρεμα σε 2 ή 3 ορόφους και πάνω από το κρύο κέικ ρίχνουμε το γλασσο

Αφου αφαιρέσουμε το τσέρκι η διακόσμηση τους γυρω γυρω γινεται με περισσεύματα από το παντεσπάνι περασμένα σε μπλεντερ και απο πάνω κάνουμε την διακόσμηση που επιθυμούμε!

Καλή Επιτύχια

Advertisement