Σοκολατένιο Ρολό

Καλή και γαλήνια μέρα νοικοκυρές!
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, μεγα-σοκολατένιο, γρήγορο ρολό

Υλικά

Παντεσπάνι:
4 αυγά (μεγάλα), μια πρέζα αλάτι
110 γρ ζάχαρη, 10 γρ ζάχαρη βανίλια
100 γρ αλεύρι
20 γρ κακάο

Κρέμα:
150 γρ βούτυρο
140 γρ ζαχαρουχο γάλα (έδωσα 70 γρ ωμό συμπυκνωμένο γάλα και 70 γρ βρασμένο)
10 γρ κακάο
Φόρμα 30*35

Εκτέλεση

Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας τη ζάχαρη και τη βανίλια σε τρία στάδια, αυξάνοντας
την ταχύτητα στο μέγιστο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν για 6-7 λεπτά.

Ανακατεύουμε χωριστά το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέστε μερίδες στο μείγμα των αυγών και
ανακατέψτε απαλά. Καλύπτουμε τη φόρμα με λαδόκολλα, την αλείφουμε με λάδι ή λιωμενο βουτυρο, ρίχνουμε τη ζύμη, την απλώνουμε
ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να βγει στεγνη η οδοντογλυφίδα. Έψησα για 15 λεπτά.

Το βγάζουμε, το αναποδογυρίζουμε σε λαδοκολα, αφαιρούμε την παλιά και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό με το νέο φύλλο λαδόκολας.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.
Χτυπάμε το βούτυρο με ένα μίξερ, προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα, χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε κακάο και ανακατεύουμε καλά. Το έκανα με μίξερ. Αν σας αρέσει η πολλή κρέμα, μπορείτε να φτιάξετε
μιάμιση μερίδα – αυτό είναι αρκετό για μένα😉

Ξετυλίγουμε το ρολό μας, το μούσκεψα και με μαρμελάδα βερίκοκο, απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και
στρίβουμε. Διακοσμούμε κατά βούληση – πασπαλίζω με μαύρη σοκολάτα και βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Πολύ Νόστιμο 😋

Лілія Мацько