Συστατικά:

Για τα σου:
1 κούπα νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά

Για την κρέμα:
1/2 λίτρο γάλα
200 γρ ζάχαρη
60 γρ αλεύρι
20 γρ κορν φλάουρ
3 κρόκους αυγών
1 βανίλια
Κρέμα γάλακτος για αφράτεμα

Για τη γκανάς σοκολάτας:
330 γρ κουβερτούρα
330 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο μέλι

Εκτέλεση

για τα σου

Σε κατσαρολα εριξα το νερό, βουτυρο, ζάχαρη κ μια πρεζα άλατα κ με το που έβρασε το νερό, εριξα το αλεύρι για όλες της χρήσης
και ανακάτεψα με ξύλινη κουτάλα κ γρήγορες κινήσεις μέχρι το μιγμα έγινε ομοιογενές.

Απομάκρυνα από τη φωτιά κ το αφησα 5 λεπτάκια με κρυώσει.
Ύστερα το μετέφερα στο κάδο του μιξερ κ εριξα ένα ένα , τέσσερα αυγά, περιμένοντας το μιγμα μου να απορροφήσει το αυγο , πριν ρίξω το άλλο.
Δεν έβρισκα πουθενά το κορνε ζαχαροπλαστικής κ έτσι το μοίρασα σε μπαλάκια με ένα κουταλάκι.
Τ αφησα ένα τέταρτο στον πάγκο της κουζίνας, ύστερα έψησα στους 180 βαθμους για 40 λεπτα, στης αντιστάσεις , χωρίς να ανοίξω την πόρτα.
Εκανα 24 μικρά σουδακια κ 6 μεγαλα που θα τα κάμω τρούφες

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα, ανακάτεψε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Βράσε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού κρυώσει η κρέμα, αφράτεψέ την με λίγη κρέμα γάλακτος και βανίλια και γέμισα τα σουδακια μου.
Στα ποτηράκια εβαλα κάτω κάτω κρεμα , ύστερα ένα κ μισό σουδακι κ σκέπασα με γκανας σοκολάτας που έφτιαξα με 330 γρ κουβερτούρα, 330 μλ κρ
γαλακτος, δυο κουτ της σουπας βουτυρο κ λίγο μέλι.
Ζεσταίνω τη κρεμα γαλακτος κ ύστερα ρίχνω τη σοκολάτα κ το βουτυρο κ ανακατευω μεχρι μα λιώσουν.
Στο τέλος ρίχνω το μέλι κ σνακατευω για να μου γίνει γυαλιστερή, γυαλιστερή 🥰🥰
Συνολικά μου βγήκαν 8 ποτηράκια, στα δυο εβαλα γκαναζ λευκής σοκολάτας

Η Συνταγή είναι της κας Klodjanna Shehi