Θέλετε να μαγειρέψετε το πιο νόστιμο, ζουμερό και τρυφερό συκώτι κοτόπουλου που έχετε δοκιμάσει ποτέ; Αυτή η λεπτομερής συνταγή θα σας οδηγήσει βήμα βήμα σε ένα δείπνο που θα λιώνει στο στόμα σας! Κάντε κλικ και ανακαλύψτε το μυστικό για ένα τέλειο συκώτι κοτόπουλου!

#ΣυκώτιΚοτόπουλου #ΝόστιμοΔείπνο #ΖουμερόΣυκώτι #ΤρυφερόΣυκώτι #ΕύκοληΣυνταγή #ΚάντεΚλικ

Υλικά

500 γρ. συκώτι κοτόπουλου, καθαρισμένο από τυχόν ίνες και χολή
3 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πανάρισμα
30 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
Φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
Αλάτι
Ζάχαρη
Φυτικό λάδι για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες (μισούς δακτυλίους). Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε το συκώτι κοτόπουλου σε μια σανίδα κοπής. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη κουζίνας και χτυπάμε ελαφρά με ένα πλατύ εργαλείο (π.χ. τον πάτο ενός τηγανιού) για να γίνει πιο λεπτό και τρυφερό.
Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αρκετό φυτικό λάδι για να καλύψει τον πάτο.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ, σκεπάζοντάς τα για να παραμείνουν ζεστά.

Σε ένα ρηχό πιάτο, βάζουμε το αλεύρι για πανάρισμα. Παίρνουμε κάθε κομμάτι συκωτιού και το περνάμε από το αλεύρι, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
Τηγανίζουμε το συκώτι (σε δύο δόσεις): Ζεσταίνουμε ξανά το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο επιπλέον φυτικό λάδι
αν χρειάζεται. Τηγανίζουμε το αλευρωμένο συκώτι σε μερίδες (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει αντί να τηγανιστεί)
για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Μπορεί να βγει λίγος χυμός με αίμα – αυτό είναι φυσιολογικό σε αυτό το
στάδιο. Αφαιρούμε την πρώτη δόση συκωτιού από το τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη. Τηγανίζουμε και την υπόλοιπη δόση με τον ίδιο τρόπο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι σχεδόν στο ελάχιστο. Αν υπάρχει πολύ λάδι, αφαιρούμε το περιττό.
Απλώνουμε μια στρώση από τα σοταρισμένα κρεμμύδια στον πάτο του τηγανιού και απο πάνω βαζουμε μια στρωση απο συκωτάκια.
Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατίζουμε καλά και προσθέτουμε μερικά κομματάκια βούτυρο.
Καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση κρεμμυδιών και τοποθετούμε το υπόλοιπο συκώτι από πάνω.
Πασπαλίζουμε και το δεύτερο μισό συκώτι με ψιλοκομμένο σκόρδο, άνηθο και αλάτι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια.
Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι το συκώτι να γίνει τρυφερό στο εσωτερικό και να μην βγάζει πλέον
χυμούς με αίμα όταν το τρυπάμε. Κατά τη διάρκεια του σιγοβρασίματος, μπορείτε να ανακατέψετε απαλά μια φορά.
Σερβίρισμα
Το νόστιμο, ζουμερό και τρυφερό συκώτι κοτόπουλου είναι έτοιμο! Σερβίρεται ζεστό, ιδανικά με πουρέ πατάτας, αλλά είναι εξίσου νόστιμο και
σκέτο. Καλή όρεξη και μέχρι την επόμενη φορά!