✅Υλικά:

Συκώτι κοτόπουλου – 650-700 γρ.
Ζάχαρη – 2 κουταλάκια του γλυκού
Αλεύρι – 3-4 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι – κατά βούληση
Κρεμμύδι – 1-2 τεμ.
Φυτικό λάδι – για τηγάνισμα
Νερό – 150 ml.+-

Προετοιμασία:

Ξεπλύνετε το συκώτι (έχω κοτόπουλο σήμερα), αφαιρέστε τις φλέβες και κόψτε το σε μεσαία κομμάτια. Προσθέστε ζάχαρη, ανακατέψτε και αφήστε το για 10 λεπτά.
Κόψτε το κρεμμύδι σε μισούς δακτυλίους.
Ρίξτε το αλεύρι σε μια σακούλα και βάλτε το συκώτι μέσα.
Ανακατέψτε καλά ώστε κάθε κομμάτι συκωτιού να καλυφθεί με αλεύρι.
Τηγανίστε το συκώτι σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει, περίπου 2-3 ​​λεπτά από κάθε πλευρά.
Μεταφέρετε το τηγανητό συκώτι σε ένα μπολ.
Τοποθετήστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο τηγάνι όπου τηγανίσατε το συκώτι και τηγανίστε το μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το συκώτι στο τηγανητό κρεμμύδι, ανακατέψτε, προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και λίγο νερό.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά κάτω από το καπάκι για άλλα 4-5 λεπτά και το συκώτι είναι έτοιμο.

 

 

  • Το μυστικό για τρυφερό συκώτι είναι να μην το παραμαγειρέψετε. Μόλις αλλάξει χρώμα και δεν είναι ροζ μέσα, είναι έτοιμο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή λεμόνι για επιπλέον γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να σοτάρετε μαζί με το κρεμμύδι και λίγο σκόρδο.

Καλή απόλαυση!❤️