Υλικά:

Για το ραβανί:
150 γρ. φαρίνα
300 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
300 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε κυβάκια
600 γρ. βιολογικό κατσικίσιο στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. τριμμένη αμυγδαλόψυχα
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ψημένα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 25×40 εκ.
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να
δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπαμε για 1-2 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα, το σιμιγδάλι, την τριμμένη αμυγδαλόψυχα και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπαμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα του ραβανί σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις
από κάτω προς τα πάνω.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα φιλέ. Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το ραβανί.
Ενώ το ραβανί ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρά.
Μόλις βγάλουμε το ραβανί από τον φούρνο, το σιροπιάζουμε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε το ραβανί να απορροφήσει το σιρόπι για αρκετές ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.