Ριζότο Μανιταριών

Υλικά για 2 άτομα:

200 g ρύζι Carolina (εναλλακτικά ρύζι Arborio)
200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¼ κίτρινο κρεμμύδι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
λίγο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο φασκόμηλου
αλάτι
πιπέρι
1 τσίλι (προαιρετικά)
λίγες ελιές (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (λίγα τυχαία λαχανικά μαγειρεμένα σε νερό για περίπου 1 ώρα) ή έτοιμο

Μέθοδος:

Προεργασία: ετοιμάστε 1 λίτρο μπρόντο λαχανικών (μερικά λαχανικά βράζονται σε νερό για 1 ώρα)
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο μαζί με φασκόμηλο και τσίλι & ελιές (και τα δύο προαιρετικά)
Μετά προσθέτουμε το ρύζι και το ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά
Προσθέτουμε ένα σφηνάκι λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά
Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
Συνεχίστε να ανακατεύετε και συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό μία μια κουτάλα περίπου 3 θα βάλουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά πιπέρι και αλάτι, στο τέλος προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί

Μόλις είναι ετοιμο σερβίρουμε και απολαμβάνουμε

Find more delicious Recipes here

Προηγούμενο άρθροΤυρί στο φούρνο με σάλτσα 4 τυριά
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με μπύρα και πατάτες