Ριζότο Μανιταριών
Υλικά για 2 άτομα:
200 g ρύζι Carolina (εναλλακτικά ρύζι Arborio)
200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
¼ κίτρινο κρεμμύδι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
λίγο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο φασκόμηλου
αλάτι
πιπέρι
1 τσίλι (προαιρετικά)
λίγες ελιές (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (λίγα τυχαία λαχανικά μαγειρεμένα σε νερό για περίπου 1 ώρα) ή έτοιμο
Μέθοδος:
Προεργασία: ετοιμάστε 1 λίτρο μπρόντο λαχανικών (μερικά λαχανικά βράζονται σε νερό για 1 ώρα)
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά σε ελαιόλαδο μαζί με φασκόμηλο και τσίλι & ελιές (και τα δύο προαιρετικά)
Μετά προσθέτουμε το ρύζι και το ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά
Προσθέτουμε ένα σφηνάκι λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 2 λεπτά
Προσθέτουμε τα κομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα
Συνεχίστε να ανακατεύετε και συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό μία μια κουτάλα περίπου 3 θα βάλουμε.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά πιπέρι και αλάτι, στο τέλος προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και το αφήνουμε να μαγειρευτεί
Μόλις είναι ετοιμο σερβίρουμε και απολαμβάνουμε
Find more delicious Recipes here