Ριζότο με Κρέας

Συστατικά:

– 900γρ χοιρινά παϊδάκια
– 500γρ ρύζι μπασματι
– 3 καρότα
– 1 κρεμμύδι
– 6 σκελίδες σκόρδο
– Αλάτι, μπαχαρικά για γεύση
Κατά προτίμηση: Γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι, κουρκουμά, κύμινο, φασκόμηλο, δάφνη και πιπέρι τσίλι.
– Βραστό νερό (περίπου 1L)
– Λάδι

Παρασκευή:

– Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
– Τηγανίζουμε ελαφρά το κρέας σε τηγάνι με λάδι.
– Κόψτε τα καρότα σε μικρούς κύβους και προσθέστε τα στο κρέας.
Τηγανίζουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
– Κόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το στο τηγάνι.
Το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
– Προσθέστε αλάτι στη γεύση.
– Προσθέστε τα μπαχαρικά.
– Προσθέστε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί τελείως το κρέας.
– Σκεπάζουμε το τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 30 λεπτά.
– Πλύνετε το ρύζι επανειλημμένα με τρεχούμενο νερό μέχρι το νερό να γίνει διαφανές.
– Μετά από 30 λεπτά, προσθέστε το στο τηγάνι πάνω από το κρέας.
Το ρύζι πρέπει να απλωθεί και ΟΧΙ να αναμιχθεί.
– Προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί το ρύζι με 1 εκατοστό νερό.
– Προσθέστε 4 σκελίδες σκόρδο.
– Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε πάντα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 35-40 λεπτά.
Μην ανακατεύετε ή ξεσκεπάζετε το τηγάνι κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος.
– Στο τέλος του μαγειρέματος, ανακατέψτε τα πάντα και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Find more delicious recipes here