Ρολάκια Γαλακτομπούρεκο

Υλικά

200 γραμμάρια βούτυρο κλαριφέ
20 φύλλα κρουστας

Γέμιση κρέμας:
4 φλιτζάνια γάλα
4 αυγά
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2,5 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1/2 λεμόνι Χρησιμοποιήστε σιρόπι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας

Εκτέλεση

για το σιρόπι
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το μισό λεμόνι, το ξυλάκι κανέλας σε κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα
Χτυπάμε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
Ανάβουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Όσο ζεσταίνεται η κρέμα, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Ενώ η κρέμα πηζει, μην φοβάστε τις φυσαλίδες αφού την κατεβάσετε από τη φωτιά.

Λιώστε το βούτυρο

για την κατασκευη ρολών
Ξετυλίξτε το φύλλο. Πάρτε ένα φύλλο και απλώστε το και σκεπάστε τα υπόλοιπα με υγρή πετσέτα.
Αλείφουμε το μισό φύλλο με λιωμένο βούτυρο. Διπλώστε το φύλλο στα δύο και βάλτε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα στο επάνω μέρος του φύλλου φύλλου.
Διπλώστε πρώτα το πάνω μέρος και μετά τα πλαϊνά και μετά τυλίξτε μέχρι κάτω. Τοποθετούμε σε ταψί. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσετε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε τα ρολά Γαλακτομπούρεκο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις κρυώσει περιχύνουμε με σιρόπι τα ρολά Γαλακτομπούρεκο και σερβίρουμε!!

ΠΗΓΗ: Valentina Stavrinides 

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια Κοτόπουλο από το τηγάνι στο φούρνο
Επόμενο άρθροΈνα απλό κέικ μπισκότου με μαρμελάδα και σοκολάτα…💖