Ρολάκια κανέλας με κρέμα
Προιόντα:
200 ml φρέσκου γάλακτος
100 g ζάχαρης
40 g φρέσκιας μαγιάς
40 g κορν φλαουρ
5 κουταλιές της σούπας νερό
80 g μαλακό Βούτυρο
Περίπου 500 γραμμάρια αλευριού
Για την γέμιση :
150 g ζάχαρης
60 g βούτυρο
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Για την κρέμα:
80 g ζάχαρη άχνη
80 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρεμας
50 g μαλακό βούτυρο
1 πακέτο ζάχαρη Βανίλιας
Παρασκευή:
Σε ζεστό γάλα προσθέστε μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Αφήστε το να ζυμωθεί.
Ανακατέψτε το κορν φλαουρ, το νερό και το μαλακό βούτυρο.
Στο κοσκινισμένο αλεύρι προσθέτουμε αλάτι, την αφρισμένη μαγιά, κορν φλαουρ και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Αφήστε να φουσκώσει.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το λιωμένο Βούτυρο και την κανέλα.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο 30-40 cm, πάχους 0,5 cm. Απλώστε με το μείγμα κανέλας κυλήστε σε ρολό και κόψτε σε κομμάτια 2-3 εκ πάχος.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί 32 εκ. , στρωμένο με χαρτί στο κάτω μέρος και σε απόσταση μεταξύ τους.
Αφήστε να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι το λευκό βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το μασκαρπόνε.
Αφήστε τα έτοιμα ρολά για 10 λεπτά και απλώστε τα με το γλασσο.
Για την κρέμα :
Βάζουμε σε μπολ το τυρί κρέμα, με το μαλακό βούτυρο. Με σύρμα ή μίξερ χειρός, τα αφρατεύουμε.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που επιθυμούμε, πιο αραιή ή πιο σφιχτή. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Προσοχή, είναι καταραμένα νόστιμα !!!!!