Αυτή η συνταγή για ρολάκια με γέμιση μήλου είναι μια υπέροχη παραλλαγή της αγαπημένης μας κολοκυθόπιτας, ιδανική για να αξιοποιήσετε τα περισσευούμενα φύλλα κρούστας. Η γέμιση με μήλο, καρύδια και μπαχαρικά είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα, ενώ η ζύμη κρούστας γίνεται τραγανή και χρυσαφένια στο ψήσιμο.
Υλικά:
8 φύλλα κρούστας
3 μήλα, τριμμένα και καλά στραγγισμένα
3 κ.σ. ζάχαρη
1/3 φλ. σπορέλαιο
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
2 κ.σ. ζάχαρη
Ζουμί από το στραγγισμα των μήλων
Ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι προσθέστε τα τριμμένα μήλα και σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθεσα την ζαχαρη να λιώσει,σπορέλαιο να πάρουν μια βράση.
Απέσυρα απο τη φωτιά και το έβγαλα σε σουρωτήρι πάνω σ’ενα μπολ.
Αφου στραγγισε το έβαλα σε πιάτο και πρόσθεσα γαρυφαλλο τριμμένο, κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο.
Τελος τα καρύδια χοντροκομμενα και 2 κ.σ.ζαχαρη.
Ανακάτεψα καλα, πήρα 1 φύλλο το λάδωσα κι έβαλα ένα ακόμη επάνω.
Εβαλα γέμιση κατά μήκος του φύλλου στην άκρη και το τύλιξα σε μπαστουνακι.
Αλειψα με λίγο ζουμακι που κράτησα από το στραγγισμα ,πασπαλισα ζάχαρη κι εψησα στους 180β.αερα περίπου μία ώρα
Τοποθετήστε τα ρολάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Αφήστε τα ρολάκια να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρετε.