Ρολό κερασιού

Διαφήμιση

Συστατικά

Μπισκότο:
Αυγά – 5 τεμ. (50 γρ το καθένα)
Φυτικό λάδι – 70 ml
Γάλα – 70 ml
Αλεύρι – 90 g
Ζάχαρη – 90 g
Βανιλίνη – 1 g
Αλάτι – 1 g

Κρέμα:
Κρέμα γάλακτος 35% – 200 γρ
Ζάχαρη άχνη – 2 κουταλιές της σούπας (ή για γεύση)
Κεράσι – 100 g
Τυρί κρέμα – 100 g
Βανιλίνη – μια πρέζα

Βήμα προς βήμα συνταγή

Διαφήμιση

Ανακατέψτε το φυτικό λάδι και το γάλα.
Κοσκινίζουμε αμέσως το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τέσσερις κρόκους στην προκύπτουσα μάζα και ανακατέψτε ξανά τα πάντα καλά με ένα σύρμα χειρός.
Θα πρέπει να έχετε μια ομοιογενή και λεία ζύμη.
Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι. Μπορείτε να προσθέσετε κιτρικό οξύ (μια πρέζα) αντί για αλάτι
και να χτυπήσετε μέχρι να γίνει ελαφρύς αφρός. Στη συνέχεια, σε πολλά βήματα, προσθέστε όλη τη ζάχαρη, χωρίς να
σταματήσετε να χτυπάτε. Τα ασπραδια πρέπει να κάνουν σφιχτές κορυφές.

Διαφήμιση

Σε δόσεις, διπλώστε την μαρεγκα στη ζύμη του κρόκου. Ανακατεύουμε τα πάντα με ένα σύρμα με το χέρι.
Θα πάρετε μια αφράτη και ρευστή ζύμη. Δουλέψτε ξανά τη ζύμη με μια σπάτουλα σιλικόνης, τρέχοντας κατά μήκος του πάτου και των άκρων.
Ρίξτε το κουρκούτι σε μια φόρμα στρωμένη με χαρτι ψησίματος. Τίποτα δεν χρειάζεται λίπανση. Η φόρμα μου είναι 32×23 εκ.
Σύμφωνα με τη συνταγή προτείνεται να ψηθεί σε τετράγωνη φόρμα 28×28 εκ. αλλά δεν είχα. Αν το σχήμα ήταν τετράγωνο, τότε δεν θα ήταν ρολό, αλλά εν όψει αυτού που έχουμε, πήραμε ένα ρολό.
Ψήνουμε ένα μπισκότο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Πρέπει να ροδίσει καλά και να ψηθεί τελείως.
Αν αρχίσει να καίγεται πρόωρα, τότε καλύψτε το πάνω μέρος με αλουμινόχαρτο.

Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε την κρέμα. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε τα ακόλουθα υλικά.
Σε κατάλληλο δοχείο ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Χτυπάμε τα πάντα μέχρι να αφρατέψουν. Προσέχετε να μην παρακάνετε την κρέμα, γιατί μπορεί να βγει το βούτυρο.
Χωρίζουμε το ψημένο μπισκότο από υο χαρτι, κρυώνουμε ελαφρά, αναποδογυρίζουμε, βάζουμε ένα νέο φύλλο χαρτι ψησίματος και αλείφουμε με κρέμα. Βάλτε ένα κεράσι στη μία άκρη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Απλώνουμε ξανά την κρέμα πάνω από το κεράσι και βάζουμε ξανά το κεράσι από πάνω.
Για να φτιάξουμε μια τέτοια «χιονοθύελλα» κρέμας. Μην ξεχάσετε να αφησετε κενο στις άκρες.
Τυλίγουμε γρήγορα το ρολό με το χαρτι σε στυλ καραμελας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Διαφήμιση

Διαφήμιση