Μηλόπιτα

Υλικά

3 μήλα
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη λιωμένη
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
λίγο ανθόνερο η κονιάκ
3 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
1 βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν
100 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη
καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα από τα κουκούτσια αλλά όχι από τα φλούδια.
Τα κόβουμε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι. Ρίχνουμε τις τρεις κουταλιές μαργαρίνη και τα σοτάρουμε για πέντε λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε μία φόρμα αποσπώμενη 22cm την οποία έχουμε βουτυρώσει καλά και έχουμε βάλει στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.

Τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη , την κανέλα, το γαρύφαλο, το ανθόνερο ή το κονιάκ και αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε 5-6 λεπτά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε τη βανίλια, το μπέικιν και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην στρωμένη με μήλα φόρμα ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 35-45 λεπτά αναλόγως τον φούρνο.

Δεν βγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο αν δεν ελέγξουμε πρώτα το εσωτερικό της με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και δούμε ότι έχει ψηθεί. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα.Ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχιαχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε μια Υπέροχη Ζύμη….μόνο μερικές λεπτομέρειες αλλάζουν στη διαδικασία
Επόμενο άρθροΚέτο Cheesecake…ιδιαίτερο και υγιεινό γλυκό