Συστατικά
  • 280 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 160 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 400 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 100 ml νερό
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ.μαγειρική σόδα
  • ½ κ.γ.ξύσμα λεμονιού
  • ½ κ.γ.ξύσμα πορτοκαλιού
  • 30 ml λικέρ μαστίχα
  • 4 δάκρυα μαστίχας θρυμματισμένα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για το Σιρόπι
  • 450 ml νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • Λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Advertisement

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚C.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και φέρνουμε σε βρασμό.

Αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υγρά.

Advertisement

Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 30 εκατοστά X 25 εκατοστά και ρίχνουμε το μίγμα.

Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγει καθαρό.

Αφαιρούμε από το φούρνο και με μια κουτάλα ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό κέικ.

Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να απορροφήσει όλα το σιρόπι και στη συνέχεια, γαρνίρουμε με την λιωμένη σοκολάτα.

Συνταγή από την melissa.gr viaCulinary Flavors
Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement