Advertisement

Συστατικά
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1-1 / 2 κουταλάκια αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
400 gr ζωμό κοτόπουλου
6 χοιρινές μπριζόλες (λαιμού καλύτερα) 
2 κουταλιές λάδι ηλιέλαιο 
Επιπλέον αλάτι και πιπέρι, προαιρετικά
6 φλιτζάνια λεπτές φέτες πατάτες 
1 μεσαίο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Πιπεριά και φρέσκο μαϊντανό, προαιρετικά

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλλα, λειώνετε το βούτυρο ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το ζωμό. Αφείστε το να βράσει και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να πήξει. Βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι,  βάλτε τις χοιρινές μπριζόλες και από δύο πλευρές να ροδίσουν, πασπαλίζουμε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι 20χ30 εκ απλώνουμε τις πατάτες σε στρωματα και το κρεμμύδι από πάνω.

Χύστε το μίγμα του ζωμού πάνω από τα στρώματα. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες από πάνω.

Advertisement


Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180 ° για 1 ώρα.

Bγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε 30 λεπτά ακόμη ή έως ότου το κρέας και οι πατάτες είναι τρυφερές. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με πάπρικα και μαϊντανό.

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement