Σαλάτα κους κους με λαχανικά
Υλικά για 3 άτομα:
120 γρ. κους κους
1 μέτριο καρότο
αρακά
φρέσκα φασολάκια
βρασμένο ετοιμο καλαμπόκι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλωνάρια σέλερυ
2 κ.σ. ηλιόσπορος
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
αλάτι και πιπέρι
μαιντανό, δυόσμος
Εκτέλεση
Για τα φασολάκια
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, το αλατίζουμε και βράζουμε τα φασολάκια και τον αρακά για περίπου 15 λεπτά – δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ αλλά να είναι λίγο τραγανά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Εναλλακτικά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο (αυτό βοηθάει στο να κρατηθούν ζωντανά και πράσινα).
Ετοιμάζω το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ψιλοκόβω όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και τα βάζω σε ένα μπολ. Όταν κρυώσει το κους κους, το προσθέτω και αυτό μαζί με το καλαμπόκι και τους λιόσπορους.
Χτυπώ σε ένα μπολάκι το λάδι με το μηλόξυδο, την σκόνη κρεμμυδιού και το αλατοπίπερο.
Περιχύνω την σαλάτα κι ανακατεύω καλά. Σερβίρω σε πιατέλα, γαρνίρω με μυρωδικά.
Καλή σας απόλαυση!