Σαλάτα με μανιτάρια, αγγούρια και αυγά

Μια γρήγορη, απλή, νόστιμη σαλάτα με τηγανητά μανιτάρια, αγγούρια και αυγά παρασκευάζεται γρήγορα από απλά υλικά, αλλά βγαίνει χορταστική και πολύ νόστιμη.

Συστατικά:

Μανιτάρια Champignons 200 γρ
Αγγούρια 2 τεμ.
Αυγά 2 τεμ.
Μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας

Μαγείρεμα (30 λεπτά):

Διαφήμιση

Πλένουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα απαλά με ένα σφουγγάρι. Δεν είναι απαραίτητο να τα μουλιάσουν έντονα κάτω από το νερό, τα μανιτάρια απορροφούν έντονα την υγρασία
και μετά γίνονται υδαρή και άγευστα. Τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε φυτικό λάδι πάνω του. Τηγανίζουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά και να ροδίσουν.
Βράζουμε τα αυγά, κρυώνουμε και ξεφλουδίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Πλένουμε το αγγούρι, κόβουμε τις ουρές. Εάν η φλούδα του αγγουριού είναι πολύ παχιά, κόψτε την. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Συνδυάστε τα μανιτάρια, τα αυγά και το αγγούρι σε μια σαλατιέρα.
Καρυκεύουμε με μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Η σαλάτα είναι έτοιμη, μπορείτε να τη σερβίρετε στο τραπέζι. Καλή όρεξη!

Η σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα. Η σαλάτα θα φαίνεται όμορφη και προσεγμένη αν κόψετε όλα τα υλικά σε κομμάτια ίδιου μεγέθους και σχήματος (για παράδειγμα, κύβους).

Διαφήμιση

Συμβουλή! Για να μην σπάσουν τα αυγά κατά το μαγείρεμα, τα βάζουμε σε κρύο νερό και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Βράζετε τα αυγά για 9 λεπτά μετά το κοχλασμα,
στη συνέχεια σκεπάζετε με κρύο νερό και κρυώνετε. Από μια απότομη πτώση θερμοκρασίας, το κέλυφος θα καθαριστεί καλύτερα.
Η μαγιονέζα είναι καλύτερα να την φτιαχνετε μόνοι σας. Θα είναι πιο νόστιμη και πιο υγιεινή.
Επίσης, ως ντρέσινγκ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο μαγιονέζα, αλλά και σως γιαούρτι. Μπορεί το γιαούρτι να αναμειχθεί με μαγιονέζα σε οποιαδήποτε αναλογία ανάλογα με το γούστο
σας – αυτό θα μειώσει την περιεκτικότητα σε θερμίδες του πιάτου.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Julia Makedonova

Διαφήμιση

Διαφήμιση