Συστατικά

 

6 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο λάδι
1 κουταλιά σούπας σπόρους κόλιανδρου
650 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στην μέση
Ξύσμα και χυμό 1 λεμονιού και 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 αγγούρι σε φέτες
3 μεγάλα χέρια φύλλα μαρουλιού
180g ελιές με δεντρολίβανο και μαύρο πιπέρι
100 γρ τριμμένη φέτα
Ζεστό ψωμί

 

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο τηγάνι με ένα καπάκι σε μέτρια
φωτιά, προσθέτουμε τους σπόρους κόλιανδρου και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Γυρίστε τη φωτιά στο χαμηλό, αλατοπιπερώνετε, καλύψτε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ακόμη.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.

 

Προσθέτουμε το ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι, άλλες 3 κουταλιές
εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το μέλι στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά για να κάνετε
μία σάλτσα, και στη συνέχεια αφήστε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αγγούρι (κόψτε το κατα μήκος, βγάλτε τους σπόρους και στη συνέχεια κόψτε τους σε μισοφέγγαρα), τα φύλλα μαρουλιού και τις ελιές με το δεντρολίβανο και μαύρο πιπέρι με τη φέτα και βάλτε στο πιάτο με τα ντοματίνια. Χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ξύστε
την σάλτσα από το τηγάνι και απλώστε την πάνω από τη σαλάτα,
στη συνέχεια σερβίρετε με ζεστό ψωμί.

Προηγούμενο άρθροΈνα φανταστικό φαγητό με πατάτα και μπέικον
Επόμενο άρθροTα 3 φρούτα που πρέπει να τρως για να ζήσεις πάνω από 90 χρονών