Συστατικά
2 φλιτζάνια φακές ξεπλυμένες και στραγγιζμένες
1 κλωνάρι μάραθου κομμένο και τεμαχισμένο 
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι στην μεση και λεπτά κομμένο σε φέτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό φύλλα 
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μέντας
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
10 μαύρες ελιές Καλαμάτας,
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξύδι κόκκινου κρασιού
Αλάτι 

Οδηγίες
Τοποθετήστε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό να τις καλύψετε κατά 7 ½ cm.

Βραστε σε μέτρια φωτιά. Μειώστε και σιγοβράστε, χωρίς καπάκι, έως ότου οι φακές είναι τρυφερές, αλλά al dente, περίπου 25 έως 35 λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε.
Μεταφέρετε τις φακές σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέστε το μάραθο, κρεμμύδι, φύλλα μάραθου ή άνηθο, μαϊντανό, μέντα, ρίγανη και ελιές.
Ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι και το αλάτι. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚλασικό φαγητό του κυριακάτικου αλλά και του καθημερινού τραπεζιού
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα ξυπόλητη…σε 10 λεπτά