Υλικά

Σαρδέλες φρέσκες
Ελάχιστο νερό (περίπου 1/4 φλιτζανιού του τσαγιού)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή σε λεπτές φέτες
Λίγη πράσινη πιπεριά (περίπου 1/4 μιας μικρής), κομμένη σε λεπτές λωρίδες
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ρίγανη αποξηραμένη
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας σας (πιο έντονη για πιο πικάντικη γεύση)
2 κουταλιές της σούπας επιπλέον ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζω ελάχιστο νερό με λάδι ,μια -δυο σκελίδες σκόρδο, λίγη πράσινη πιπεριά. Προσθέτω τα ψaράκια , αλάτι-πιπέρι.
Όταν γίνουν, προσθέτω ρίγανη, χτυπάω λεμόνι με μουστάρδα και λίγο ακόμη ελαιόλαδο και περιχύνω.

Η Συνταγή είναι της κας Despoina Aslanidou Leonis