Ένα πιάτο που φωνάζει καλοκαίρι! Οι σαρδέλες, πλούσιες σε Ω3 λιπαρά οξέα, ψήνονται στο φούρνο με φρέσκια ντομάτα, πιπεριά και κρεμμύδι, δημιουργώντας μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων.

Υλικά:

1 κιλό φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες και πλυμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
4-5 ντομάτες, τριμμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Λαδώστε ένα ταψί με ελαιόλαδο.
Στρώστε τις σαρδέλες στο ταψί.
Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
Απλώστε τις ροδέλες κρεμμυδιού, σκόρδου και πιπεριάς πάνω από τις σαρδέλες.
Περιχύστε με την τριμμένη ντομάτα και ραντίστε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν οι σαρδέλες και να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά, όπως ρίγανη, θυμάρι ή μαϊντανό.

Η Συνταγή είναι της κας Lena Totsika

Προηγούμενο άρθροΚαρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΧορτοτυρόπιτα με διαφορά χόρτα