Ψάρι στο φούρνο σε σακούλα
Η συνταγή αυτη γινεται συχνά από εμένα. Δεν τηγανίζω ούτε βράζω ψάρια🐟👍
Τα ψάρια μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Νομίζω ότι η εκδοχή του φούρνου είναι η πιο νόστιμη και υγιεινή, οπότε τη χρησιμοποιώ συχνά.
Χρησιμοποιήστε όποιο ψάρι σας αρέσει για αυτή τη συνταγή. Σήμερα μαγειρεύω μπακαλιάρο.
✅Υλικά:
Μπακαλιάρος, 1,2 kg;
κρεμμύδι, 250 γρ.
καρότα, 100 γρ.
φυτικό λάδι, 100 ml;
αλεύρι, 1 κ.σ.
πελτέ ντομάτας και νερό 150 ml το καθένα.
ζάχαρη και αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού το καθένα.
καρύκευμα για ψάρια, σκόρδο και μυρωδικά, 1 κουτ.
✅ Διαδικασία μαγειρέματος
Πλένουμε τα ψάρια, αφαιρούμε τα πτερύγια και τα εντόσθια, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μερίδες.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει σε φυτικό λάδι, προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το τελευταίο.
Ανακατεύουμε τον πελτέ ντομάτας με νερό, ζάχαρη και αλάτι, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα, τα σοταρισμένα λαχανικά, ανακατεύουμε.
Βάζουμε το ψάρι σε ένα σακουλάκι, προσθέτουμε τη σάλτσα. Κλείνουμε τη σακούλα και ανακινούμε δυνατά για να ανακατευτούν όλα.
Χωρίς να ανοίξετε τη συσκευασία, στείλτε το ψάρι στο φούρνο και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Ένα τόσο ζουμερό, αρωματικό, πικάντικο και τρυφερό ψάρι σε γλυκόξινη σάλτσα θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε συνοδευτικό.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτας, βραστό ρύζι, ζυμαρικά και μακαρόνια, οποιαδήποτε επιλογή είναι ένα πλήρες και πολύ νόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό.
Καλή όρεξη!