Σιροπιαστό Κέικ Καρύδα!!!

Advertisement

Υλικά:

1 κιλό ζάχαρη ( δυο φλυτζάνες μέσα και η υπόλοιπη στο σιρόπι)
3 φλυτζάνες αλεύρι γ.ο.χ,
3 φλυτζάνες καρυδα (η μιση μεσα η υπολοιπη επάνω),
1 φλυτζάνα γάλα,
1 φλυτζάνα βούτυρο(μισό καλό μισό φυτίνη),
7 αυγά,
1 μπαίικιν,
3 βανίλιες,ξύσμα ενός λεμονιού.

Εκτέλεση:

Ολα σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπώ στο μίξερ τα βούτυρα που εχω απο πριν σε θερμοκρασια δωματίου με την ζάχαρη,εως ότου ασπρίσουν ,αφρατέψει και λιωσει η ζάχαρη. Ριχνω τους κρόκους και συνεχίζω το χτύπημα για δέκα λεπτά. Κατόπιν τα υπόλοιπα υλικά και τέλος την μαρέγγα και το αλεύρι με το μπαίικιν πάουντερ εναλλάξ με αργές κινήσεις απο τα έξω προς τα μέσα με την μαρίζ(σπατουλα) χωρις μίξερ .Ψηνω στους 170° εως οτου ροδισει δεν ανοίγω καθόλπυ την πορτα του φουρνου για το πρωτο μισάωρο μετα με μια οδοντογλυφιδα το ελέγχω εαν ψηθηκε μεσα!!!!

Σιρόπι :
Η υπόλοιπη ζάχαρη περιπου τρία ποτήρια,δυόμισυ ποτήρια νερό μία φλύδα ολόκληρου λεμονιού,μετρώ οκτώ λεπτά απο το σημείο του βρασμού. Μολις βγεί το γλυκό σιροπάρω αφηνω λίγο

αναποδογυριζω σε πιατέλλα και αμέσως επάνω ριχνω την καρυδα και κε

ρασάκια γλασέ!!!
Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό της αρεσκείας σας!!!!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement