Υλικά
Για το κέικ:
300γρ ζάχαρη άχνη
50γρ κακάο
75ml γάλα
50γρ ανάλατο βούτυρο
50γρ μαύρη σοκολάτα
50ml ηλιέλαιο
4 μέτρια αυγά
100ml φυσικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
3 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
175γρ αλεύρι απλό
3 κσ μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη:
15γρ κακάο
50ml κρύο γάλα
175ml βραστό νερό
200γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
450γρ ζάχαρη άχνη
1-2 σακουλάκια καρύδας των 250γρ.
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C. Στρώστε με λαδόκολα μια φόρμα 20-25 εκ.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το γάλα.
Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε στο μείγμα της ζάχαρης.
Χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το γιαούρτι, τη βανίλια και σταδιακά τα στερεά υλικά.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 1 ώρα.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο για τα τελευταία 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν κόψετε.
Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε το κακάο με το κρύο γάλα. Προσθέστε το βραστό νερό και τη σοκολάτα. Αφήστε να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αφράτη.
Δείτε επίσης Κέικ σοκολάτας με Nutella
Συναρμολόγηση:
Κόψτε το κέικ σε κομμάτια. Βουτήξτε κάθε κομμάτι στην επικάλυψη και πασπαλίστε με καρύδα. Αφήστε να στεγνώσει.