To Κέικ σοκολάτας με Nutella και φιστίκι Αιγίνης το φτιαχνετε γρήγορα και εύκολα ιδανικό για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα. Η πλούσια γεύση της Nutella και η τραγανή υφή του φιστικιού βρίσκονται σε τέλεια αρμονία σε αυτό το κέικ. Φτιάχνεται εύκολα, είναι ιδανικό για κάθε περίσταση και σίγουρα θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους.

Είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σε μια γιορτή είτε ψάχνετε για μια νόστιμη και εύκολη λιχουδιά, αυτό το Κέικ σοκολάτας με Nutella και φιστίκι Αιγίνης είναι ιδανικό!

Συστατικά

200 γρ λιωμένη μαύρη σοκολάτα
125 γρ λιωμένο βούτυρο
120 γρ ζάχαρη
50 γρ αλεύρι
3 αυγά
άρωμα για γεύση πρόσθεσα κανέλα
βούτυρο για γεύση να βουτυρώσουμε τις κούπες ψησίματος
κακάο για γεύση για να αλευρώσετε τις κούπες ψησίματος
6 κούπες ψησίματος αλουμινίου

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ξεκινάμε συνδυάζοντας τη λιωμένη σοκολάτα (προηγουμένως λιωμένη σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων)
και το λιωμένο βούτυρο (προηγουμένως λιωμένο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων). Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ξεκινάμε ανακατεύοντας τα αυγά, προσθέτουμε ένα αβγό τη φορά μέχρι να απορροφηθεί
καλά το προηγούμενο και να ανακατευτεί καλά

Μόλις προσθέσουμε όλα τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνετε 6 κουπάκια αλουμινίου και τα βουτυρώνετε πολύ καλά. Αλευρώνουμε τις κούπες ψησίματος με πικρό κακάο χρησιμοποιώντας ένα
σουρωτήρι. Βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ζύμη ανά φλιτζάνι, μπορούμε να αρωματίσουμε τα κέικ με τα μπαχαρικά που μας αρέσουν
περισσότερο όπως κανέλα

Μεταφέρουμε τις κούπες σε ταψί και τις ψήνουμε σε ΦΟΥΡΝΟ στους 190° για 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν και από πάνω βάζουμε λίγη Nutella και τριμα από φιστίκι

Η Συνταγή είναι της Rosy Migliore

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κακάο στην κατσαρόλα

Μια υπέροχη συνταγή για ένα ζουμερό και γευστικό κέικ με κακάο, με μια ιδιαίτερη μέθοδο ψησίματος στην κατσαρόλα!

Μια υπέροχη συνταγή για ένα ζουμερό και γευστικό κέικ με κακάο, με μια ιδιαίτερη μέθοδο ψησίματος στην κατσαρόλα!

Πλεονεκτήματα:

  • Εύκολη και γρήγορη συνταγή: Η προετοιμασία είναι απλή και δεν χρειάζεται μίξερ.
  • Υγρό και ζουμερό: Το ψήσιμο στην κατσαρόλα δημιουργεί ένα υγρό και ζουμερό κέικ, που δεν στεγνώνει.
  • Πλούσια γεύση κακάο: Η χρήση κακάου σε σκόνη και κουβερτούρας δίνει στο κέικ μια έντονη και πλούσια γεύση σοκολάτας.
  • Ιδανικό για όλες τις περιστάσεις: Αυτό το κέικ είναι τέλειο για πρωινό, brunch, επιδόρπιο ή ακόμα και για ένα γρήγορο σνακ.

Συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι η κατσαρόλα σας είναι αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το κέικ.
  • Μην ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να μην πέσει η θερμοκρασία.
  • Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψετε.

Συνολικά, αυτή η συνταγή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα εύκολο, νόστιμο και υγρό κέικ με κακάο. Η μέθοδος ψησίματος στην κατσαρόλα δίνει στο κέικ μια ιδιαίτερη υφή και γεύση που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

6 αυγά
200 γρ ζάχαρη
120 γρ γάλα
80 γρ ραφιναρισμένο λάδι

210 γραμμάρια αλεύρι,
40 γραμμάρια κακάο,
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
και μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τ αυγά και την ζάχαρη σε σταθερό αφρό, προσθέτουμε το γάλα και 80 γρ ραφιναρισμένο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα κοσκινισμένα και ανακατεμένα ξηρά υλικά σε δοσεις:
210 γραμμάρια αλεύρι, 40 γραμμάρια κακάο, 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κατσαρολα με χοντρό πάτο, είναι απαραίτητο να καλύψουμε μόνο το κάτω μέρος με χαρτί, δεν αλείφουμε με τίποτα.

Ρίξτε τη μάζα κεικ, περιστρέψτε προσεκτικά την κασταρολα ώστε να κατανεμηθεί καλά η μάζα, σκεπάστε με μια πετσέτα που απορροφά καλά την υγρασία, σκεπάστε με ένα καπάκι από πάνω, ανασηκώστε το περίσσιο ύφασμα πανω απο το καπάκι και για να μην καει. Βάζουμε την κατσαρόλα, πρώτα σε μέτρια φωτιά και μετά από 5 λεπτά χαμηλώνουμε και ψήστε για 30-40 λεπτά. Σε 30 λεπτά θα ειναι ετοιμο. Τσεκάρω με μαχαιρακι.
Στη συνέχεια, βγάλτε το έτοιμο κεικ στη σχάρα, γυρίζοντάς το ανάποδα.
Εάν θέλετε το κεικ χωρίς κακάο, τότε αντικαταστήστε το κακάο με αλεύρι ή κορν φαλουερ.

Έψησα και το Red Velvet με αυτόν τον τρόπο, αλλά χρειάζεται λίγο περισσότερο ψήσιμο και πρέπει να προσέχετε να μην το παραψήσετε, γιατί χάνει το χρώμα του.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με κρέμα γιαουρτιού και κακάο.

Κέικ με κρέμα γιαουρτιού και κακάο.

Για να φτιάξετε το κεικ θα χρειαστείτε:

Για το μέρος της κρέμας

250 γραμμάρια γιαουρτι
1 αυγό
2-3 κ.σ. ζαχαρη
1/2 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 κουτ.γλ κορν φλαουρ ή άμυλο πατάτας

Για το κεικ κακάο:
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας
1 ποτήρι κεφίρ 2,5%
2 φλιτζάνια αλεύρι
1,5 κουτ μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. μεγάλο. κακάο
2/3 φλιτζάνι ηλιέλαιο
* ποτήρι μεγεθος 250 ml
* Το χρώμα και η γεύση του κέικ εξαρτάται από την ποιότητα του κακάο.
* Αποσπώμενο ταψί τσερκι d=25 cm.

Εκτέλεση:

Για την κρεμα

Xτυπήστε το γιαουρτι με το αυγό, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλιας σε μια ομοιογενή μάζα. Προσθέστε κορν φλαουερ , ανακατέψτε καλά ώστε να μην υπάρχουν σβώλοι.

Για το κεικ
Χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ρίξτε κεφίρ, ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε αλεύρι με μπέικιν πάουντερ, χτυπάμε σε ομοιογενή μάζα.
Προσθέστε κακάο, ανακατέψτε τη σοκολατένια μάζα του κεικ.
Ρίξτε φυτικό λάδι και ανακατέψτε. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιογενής και πηχτή.

Αλείφουμε ένα ταψί με βουτυρο. Βάζουμε πρώτα τη σοκολατένια ζύμη, την λειαίνουμε. Στη συνέχεια απλώστε τυχαία τη μάζα του γιαουρτιου και,
χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο ραβδί, σχεδιάστε αυθαίρετα σχέδια με κυκλικές κινήσεις.
Ψήνουμε το κεικ με κακάο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Για την ετοιμότητα δομιμάζουμε με οδοντογλυφίδα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπιφτέκια με λαχανικά στο Φούρνο
Επόμενο άρθροΚοτόπιτα με Φύλλο Κρούστας και Νιφάδες Βρώμης