Υλικά

Για τη ζύμη
500 γραμμάρια απλό αλεύρι
100 ml γάλα
50 ml νερο
100 ml γιαούρτι
50 ml λάδι
15 g μαγιά στιγμιαίας
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για τη ζύμη

Για την ζυμη
100 γρ βούτυρο
50 ml λάδι

Για τη γέμιση
Κρέμα Nutella αν χρειάζεται

Επαλλειψη
1 κομμάτι κρόκο αυγού
λίγο λάδι
αν χρειαστεί ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

Ρίχνουμε χλιαρό νερό πάνω από τη μαγιά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε λάδι και χτυπάμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και χλιαρό γάλα και γιαούρτι και ανακατεύουμε όλα,
προσθέτουμε τη μαγιά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη. Αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

Χωρίζουμε τη ζύμη που προκύπτει σε 10 ίσες μπάλες σε 2 ομάδες των 5 το καθένα

Παίρνετε 5 μπάλες, τις ανοιγετε με το πλαστη την καθεμία στο μεγεθος μεγαλου πίατου, και αλείφετε τις 4 με λιωμένο βούτυρο και λάδι, εκτός από τη τελευταια που θα τοποθετήσετε απο πάνω και τις τοποθετείτε τη μία πάνω στην άλλη.
Κάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες 5 μπάλες

Δείτε επίσης Ντόνατς με νουτέλα

Ανοιξτε την πρώτη ομάδα σε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 25 x 30 εκ. και τώρα το στρώνετε και το διπλώνετε σε ρολό και το δεύτερο μέρος
το ανοιγετε με τον ίδιο τρόπο. Αφήνουμε τα ρολά για περίπου 10 λεπτά για να δέσει το βούτυρο
Κόβουμε τα ρολά πάχους περίπου 2,5-3 εκ

Ανοίξτε κάθε κομμένο κομμάτι με έναν πλάστη, γεμίστε με νουτέλα, αλείψτε τις άκρες με έναν κρόκο αβγού χτυπημένο με λάδι, διπλώστε και πιέστε τις
άκρες να σφραγίσουν
Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με βουτυρο ή καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με λίγο υπόλοιπο κρόκο αυγού
ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο κιτρινωπό χρώμα έτοιμο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕύκολη πίτα στο τσακ μπαμ
Επόμενο άρθροΨωμάκια ρολά γάλακτος