Υλικά

650 γρ σουπιές καθαρισμένες
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιά τοματοπελτέ
1 ποτηράκι κρασιού κρασί (δεν είχα λευκό και έβαλα κόκκινο)
4-5 κόκκους μπαχαρι
2-3 γαρυφαλακια
1 μικρό κομματάκι από ξύλο κανέλας
Μερικά κλωναρακια μάραθο, δίνει ωραία γεύση που θυμίζει ούζο και ταιριάζει στα θαλασσινά
Αλάτι – πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
Ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Σωταρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι να μαραθεί, μαζί και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τις σουπιές πλυμενες κομμένες και στραγγισμενες και ανακατεύουμε, όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε νερό τον μάραθο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει περίπου 40 λεπτά.
Κανονίζουμε το νεράκι πόσο θα χρειαστεί και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά.

Φωτο εκτελεση απο την  Litsa Kokkon