Υλικά

1 κιλό σουπιές
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
500 γρ κρεμμυδάκια κοκκαρια
3 σκελίδες σκόρδο
5 κόκκους μπαχάρι
2 μοσχοκαρφια
2 δαφνοφυλλα
1/3 φλ λάδι
1/2 ποτηράκι κρασί
1 κ.γ πάπρικα γλυκια
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζω και πλένω καλά τις σουπιες.
Τις κόβω σε καρέ και τις βάζω σε βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Προσθέτω το λαδάκι.
Στη συνέχεια προσθέτω τα κοκκάρια αφού τα στραγγιξω ( τα έχω καθαρίσει από το προηγούμενο βράδυ και τα έχω ρίξει μέσα σε μπόλικο νεράκι με ξύδι) και τα σοτάρουμε μαζί με τις σουπιές.
Στη συνέχεια προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι το σκόρδο τα μπαχαρικά μου και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω τον πελτέ και τον σοτάρω μαζί με όλα τα υλικά.
Σβήνω με κρασάκι σε αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στο τέλος βάζω και την ψιλοκομμένη ντοματούλα το γυρίζω μια-δυο φορές πρόσθετο νεράκι αλατάκι πιπεράκι και αφήνω να βράσει το φαγητό μου περίπου μία ώρα μέχρι να μελώσει καλά η σάλτσα μου.
Σερβίρω με πιλαφάκι ή με πατατούλες τηγανητές ή και με τα δύο!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

H Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou