Υλικά:
4 αυγά μεσαίου μεγέθους 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 γιαούρτι 200 γραμ. (εγώ έβαλα στραγγιστό 2%)
1 ποτήρι νερού γάλα
1 ποτήρι νερού λάδι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 3 ποτήρι αλεύρι κόκκινη φαρίνα ή (αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ) κοσκινισμένο.
2/3 ποτηριού σταφίδες
2 μήλα κομμένα σε φέτες (Μετράμε με ποτήρι 200 ml).
Ακόμα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, την κανέλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε ξανά
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες αφού πρώτα τις έχουμε ανακατέψει με ελάχιστο αλευράκι για να μην πάνε στον πάτο της φόρμας.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μια αλευρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα για κέικ 24 εκ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα φετούλες.
Τις βάζουμε πάνω από το κέικ μας αλλά μέσα στο μείγμα.
Σκορπάμε μερικές σταφίδες εδώ και εκεί και ρίχνουμε από πάνω την κανελοζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις για 45-50 λεπτά κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Η Συνταγή είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης