Έφτιαξα σπιτικό καφέ χαλβά με φιστίκια!
Αφού διάβασα πολλές συνταγές με διαφορετικούς αριθμούς υλικών για την παρασκευή αυτού του χαλβά, έφτιαξα τη δική μου συνταγή στο κεφάλι μου.

Υλικά:

*60 ml λάδι
*1 κουτάλι βούτυρο, ή ίσως μόνο 100 ml λάδι
*220 γραμμάρια αλεύρι
*1 κουταλιά κακάο
*3 κουταλιές της σούπας ταχίνι φιστίκι
*100 γρ μέλι
*80 γρ φιστίκια, ψητά.

Εκτέλεση

Αφού έχουμε ετοιμάσει τα απαραίτητα υλικα, ξεκινάμε την προετοιμασία του χαλβά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το βούτυρο, όλο το αλεύρι, και τη σκόνη κακάο, μπορείτε να το κοσκινίσετε μαζί.
Μετά από περίπου πέντε λεπτά ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά, στη δική μου περίπτωση στο από τα 6 επίπεδα, προσθέτουμε το ταχίνι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγο ακόμα και σβήνουμε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Προσθέστε τα μισά φιστίκια στο μείγμα. Σε ένα ρηχό ταψί 20/30 εκ. στρώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης και από πάνω τακτοποιούμε φιστίκια. Ρίχνουμε τον χαλβά, τον ισοπεδώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού, προσθέτουμε τα υπόλοιπα φιστίκια και πιέζουμε προς τα κάτω. Τώρα μένει να κρυώσει καλά και να το κόψουμε όπως μας αρέσει.

Καφέ χαλβάς με φιστίκια
Καφέ χαλβάς με φιστίκια

Είναι νόστιμο! Και σπιτικό!
Είναι πολύτιμο να ετοιμάζουμε τα γεύματά μας στο σπίτι!
Είναι ανεκτίμητο να δίνουμε ευχαρίστηση στον εαυτό μας ενώ μαγειρεύουμε και στους αγαπημένους μας!

Καλή απόλαυση