Συνταγή της πίτσας με λευκή σάλτσα

Advertisement

Σήμερα θα μοιραστώ τη συνταγή της πίτσας την οποία βρήκα μετά από 2 χρόνια προσπαθώντας με διαφορετικές παραλλαγές, τολμώ να πω ότι αυτή είναι η πιο επιτυχημένη τόσο στη γεύση όσο και καθαρά οπτικά.

Υλικά

Οι αναφερόμενες ποσότητες είναι για 4 σχετικά στρογγυλές πίτσες με διάμετρο 30-35 cm!

Για τη ζύμη:
500 g λευκού αλευριού,
10 g ζάχαρη,
15 g αλάτι,
7/10 g στιγμιαία μαγιά (ανάλογα με τον κατασκευαστή),
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και
τουλάχιστον 300-350 ml νερό (ανάλογα με το αλεύρι).

Για τη σάλτσα:
200 ml κρέμα γάλακτος,
100 γραμμάρια λιωμένο τυρί,
ρίγανη για γεύση.

Advertisement

Για το γαρνίρισμα:
400 γραμμάρια φιλέτο γαλοπούλας ή λουκάνικο της επιλογής σας,
200 γραμμάρια μανιτάρια,
400 γραμμάρια τυριού (έτσι ώστε να υπάρχουν 100 γραμμάρια γαλοπούλα και τυρί σε κάθε πίτσα).

Και η προετοιμασία

Σε κατάλληλο μπολ ζύμωσης βάλτε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ζάχαρη, μαγιά και 100 ml χλιαρό νερό και αναμίξτε και καλύψτε με μια πετσέτα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι και το ελαιόλαδο, στη συνέχεια ανακατέψτε καλά το αλάτι και το υπόλοιπο νερό σε μερίδες μέχρι την απαιτούμενη συνοχή. Μεταφέρετε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με τα χέρια σας για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε με ελαιόλαδο και αφήστε να φουσκώσει.

Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, ζεσταίνουμε την κρέμα και προσθέτουμε το λιωμένο τυρί και λίγο νερό έως ότου ληφθεί μια παχιά σάλτσα, ρίξτε ρίγανη και τελειώσατε.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, διαιρέστε την σε 4 ίσα μέρη, ανοίξτε την, μεταφέρετέ την σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε χαρτί ψησίματος, και αλείψτε με την σάλτσα και γαρνίρετε με την σειρά Γαλοπουλα μανιτάρια τυρι τριμμενο(έτσι ώστε να υπάρχουν 100 γραμμάρια
γαλοπούλα τυρί σε κάθε πίτσα) ψήνω στους 220 βαθμούς!

Advertisement