.. έρχονται από την Πολίτικη Κουζίνα, αυτό που τα κάνει ξεχωριστά είναι το πλιγούρι και το πλούσιο άρωμα του δυόσμου!
Υλικά
  • 500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 gr. πλιγούρι
  • κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κύμινο
  • Επιπλέον θα χρειαστείτε
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
  1. Βάζουμε το πλιγούρι να μουσκέψει σε 300 ml. ζεστό νερό για 15 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον δυόσμο, πολτοποιούμε τα σκόρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά.
    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά!
  3. Όσο ζυμώνουμε τον κιμά, αν το μείγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό.
    Αφήνουμε 5 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
  4. Πλάθουμε κεφτέδες μετρίου μεγέθους, δεν τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα αλλά τους πιέζουμε ελαφρά να γίνουν πλακέ.
  5. Πασπαλίζουμε ελαφρά τους κεφτέδες με αλεύρι και βάζουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι να κάψει.
  6. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά αρχικά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και μετά την χαμηλώνουμε λίγο για να ψηθούν και εσωτερικά.
    Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με δροσερό γιαούρτι που έχετε ψιλοκόψει μέσα δυόσμο ή τζατζίκι!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤαούκ κιοκσού (Ανατολίτικη γλυκιά κρέμα)
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με πίκλες….