Τα κεκάκια της Άνοιξης
Υλικά
1. αυγά-2
2. βούτυρο αγελάδας – 125 γραμμάρια.
3. γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας
4. αλεύρι – 1 φλιτζάνι τσαγιού
5. ζάχαρη – 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
6. βανίλια – 2 τεμάχια
7. μπέικιν πάουντερ – 1 πακέτο.
8. χρώμα ζαχαροπλαστικής – κόκκινο.
Για το γλασσο:
1. βούτυρο αγελάδας – 60 γραμμάρια.
2. τυρί κρέμα – 100 γραμμάρια.
3. ζάχαρη άχνη – 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
4. χυμός λεμονιού – 1 κουταλάκι του γλυκού.
Εκτέλεση:
1. Τα προϊόντα πρέπει να είναι εκτός ψυγείου και σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρι, κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα υγρά υλικά και μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και τη βαφή τροφίμων. Χρησιμοποιήστε ό,τι χρωματισμό τροφίμων έχετε στη διάθεσή σας. Ανακατέψτε ξανά πολύ καλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το χρώμα.
Τοποθετήστε ένα χάρτινο καλαθάκι σε κάθε υποδοχή της φόρμας για μάφινς ή αν χρησιμοποιείτε φόρμα σιλικόνης, μπορείτε επίσης να βάλετε το μείγμα απευθείας στη φόρμα, λαδώνοντάς το ελαφρά. Γεμίζουμε τις φόρμες για μάφινς κατά τα ¾ καθώς θα φουσκώσουν
στο ψήσιμο και αν το μείγμα είναι πολύ θα ξεχειλίσει και δεν θα ψηθεί.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
4. Όσο ψήνονται τα cupcakes, ετοιμάζουμε την κρέμα.
Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό αλλά όχι ρευστό. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ ή ένα σύρμα χτυπάμε όλα τα υλικά – το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το λεμόνι μέχρι να ληφθεί ένα ομοιογενές, λείο μείγμα.
5. Διακοσμείτε τα cupcakes αφού κρυώσουν, διαφορετικά θα λιωσει και θα απλωθεί το γλασσο.
πηγη: Домашни вкусотии