Καλησπέρα αγαπημένη μου παρέα!
Είμαι εδώ σήμερα με μια πολύ καλή συνταγή για τσουρεκάκια, η ζύμη γίνεται αφράτη.
Λατρεύω το ψήσιμο με μαγιά, είναι το αγαπημένο μου, μου πετυχαίνει πάντα και σίγουρα θα σου πετύχει και σένα.
Η συνταγή είναι δοκιμασμενη και επιτυχημένη, συνιστώ να την φτιάξετε

Υλικά

1 κούπα (250 γραμμάρια) κεφίρ ή γιαούρτι
½ κούπα (125 ml) λάδι χωρίς άρωμα
50 γραμμάρια νωπή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 αυγό
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε χλιαρό κεφίρ, προσθέστε τη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το αυγό και το λάδι. Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια απαλή και ελαστική ζύμη.
Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά να φουσκώσει.

Πλάστε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια ή άλλα σχήματα της αρεσκείας σας.
Αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήσιμο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Ψήστε τις μπουκιές για 20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΚέικ με κρέμα τυριού
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι κουνουπιδιού