Τηγανίτα Κουνουπίδι
Υλικά
250 γρ κουνουπίδι
1 μεγάλο αυγό
100 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
αλάτι, άνηθο, σκόρδο και άλλα μπαχαρικά που σας αρέσουν
Εκτέλεση
Το κουνουπίδι αλέθεται και ανακατεύεται με το αυγό και το κίτρινο τυρί. Τέλος, ζυμώνουμε με τα χέρια. Αδειάζουμε σε φόρμα ή ταψί και ψήνουμε. Αν χρησιμοποιείτε ταψί, βάλτε χαρτί ψησίματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να κόψετε με σχήματα αν δεν εχετε αυτό που έχω εγω για ωραιότερο αποτέλεσμα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο ή σας αρέσει.
Ο φούρνος μου είναι γκαζιού και ψήνεται πιο γρήγορα από κάτω. Κάποια στιγμή λοιπόν τα γύρισα. Βγαίνουν σχεδόν 10.
Σερβίρετε με σάλτσα σκόρδου(τζατζίκι), όπως έδειξα σε μια από τις φωτογραφίες.
Από αυτό το μείγμα μπορείτε να φτιάξετε ένα ταψί για πίτσα. Αν θέλετε περισσότερα κομμάτια, αυξήστε τις ποσότητες.
Καλή όρεξη!