Υλικά:
2-3 μέτρια, κολοκυθάκια πλυμένα και κομμένα σε ροδέλες ή λεπτές λωρίδες
Αλεύρι:
1/2 φλιτζάνι λευκό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ (προαιρετικό, για έξτρα τραγανότητα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (περίπου 1 φλιτζάνι)
Για τη σάλτσα:
400 γρ. στραγγιστό γιαουρτι (πλήρες ή 2%)
2-3 κουταλιές της σούπας, ανηθος ψιλοκομμένος
2-3 σκελίδες, λιωμένες ή πολύ ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας καρύδια, χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
Προετοιμασία κολοκυθιών:
Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια.
Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για 15-20 λεπτά. Αυτό βοηθά να φύγουν τα περιττά υγρά και να γίνουν πιο τραγανά.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα αλεύρια, το αλάτι και το πιπέρι.
Αλευρώνουμε τα κολοκυθάκια στο μείγμα αλευριών, τινάζοντας την περίσσεια ποσότητα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σάλτσα γιαουρτιού:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, και μια κουταλιά από το λάδι, στο οποίο τηγανίζονται τα κολοκυθάκια το σκόρδο, το ανηθο, τα καρύδια.
Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Σερβίρουμε:
Σερβίρουμε τα τηγανητά κολοκυθάκια ζεστά με τη σάλτσα γιαουρτιού από πάνω ή σε ξεχωριστό μπολάκι.
Η Συνταγή είναι από το mytasted.blogspot.com