Υλικά:
1 κιλό γαύρο
200 γρ. αλεύρι για το τηγανισμα
Αλάτι
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα:
Λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας τα εντόσθια.
Τον ξεπλένουμε καλά, τον στραγγίζουμε και τον αλατίζουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, αλευρώνουμε το γαύρο, τον τινάζουμε λίγο να φύγει το πολύ αλεύρι και τον τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει ελαφρά γύρω – γύρω. Σερβίρουμε με λεμόνι. Φρέσκο ψωμί, ντοματοσαλάτα, είναι απολύτως απαραίτητα.
Καλή απόλαυση!!!
Η Photo είναι του κου Mpampis Paulou