Τα φασόλια είναι μια πολύτιμη καλλιέργεια οσπρίων που περιέχει βιταμίνες C και B, καθώς και πολλά χρήσιμα μικροστοιχεία. Η χρήση του είναι πολύ σημαντική για την ανθρώπινη υγεία. Αλλά το μαγείρεμα απαιτεί προκαταρκτικό μούλιασμα όλη τη νύχτα και μαγείρεμα για 1,5-2 ώρες, κάτι που δεν είναι πάντα βολικό για τη νοικοκυρά. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία μαγειρέματος των φασολιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό κόλπο: προσθέστε μαγειρική σόδα στο νερό που μουλιάζει.

✅Μουλιάστε τα φασόλια.

Συνήθως, τα φασόλια μουλιάζονται όλη τη νύχτα για να μαλακώσουν και να αυξήσουν τον όγκο τους. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί με μούλιασμα των φασολιών σε βραστό νερό σε αναλογία 1 προς 4, προσθέτοντας ¼ κουτ. σόδα, και σε μόλις 2 ώρες τα φασόλια θα είναι μαλακά. Μετά από αυτό, το νερό πρέπει να στραγγιστεί και τα φασόλια πρέπει να ξεπλυθούν καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μετά από το οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
Τα φασόλια έχουν μια πυκνή φλούδα, η σόδα της οποίας βοηθά να μαλακώσει διασπώντας μικρορωγμές στην επιφάνειά της.
Αυτή η απλή μέθοδος θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και προσπάθεια, επιτρέποντάς σας να ετοιμάσετε γρήγορα νόστιμα πιάτα με φασόλια.