Τονοσαλάτα με ζυμαρικά

Συστατικά

225g ζυμαρικά-μακαρόνια ή άλλο είδος ζυμαρικών
2 κουτιά, κάθε κομμάτι λευκό τόνο συνολικά 285g
170γρ. Μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας καφέ μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 σέλινο
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδια / κρεμμυδάκι
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι αρακά προαιρετικά

Οδηγίες

Βράστε το νερό για να μαγειρέψετε τα ζυμαρικά. Όταν το νερό φτάσει σε πλήρη βρασμό, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι και τα ζυμαρικά.
Ανακατέψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Περίπου 8 λεπτά για τα μακαρόνια. Εάν χρησιμοποιείτε και κατεψυγμένο αρακά, προσθέστε το στα ζυμαρικά κατά το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος και στραγγίξτε μαζί.
Ενώ μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, στραγγίστε 2 κουτιά τόνου και τοποθετήστε το σε ένα μπολ.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Κόψτε το σέλινο σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόψτε το μαϊντανό και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.

Στραγγίστε καλά τα ζυμαρικά και προσθέστε σε μεγάλο μπολ.
Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι Ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τόνο, σέλινο, κρεμμύδια, αρακά, μαϊντανό, μουστάρδα και μαγιονέζα.
Ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο αλάτι ή πιπέρι εάν είναι απαραίτητο.
Αν σας αρέσει το καυτερό, προσθέστε λίγο καυτερη σάλτσα.
Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρετε.

ΠΗΓΗ: https://anitacooks.com/