Υλικά
3 μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
5-6 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομμάτια
2 μικρές πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
Ηλιέλαιο
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Μπόλικο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Λίγο νερό
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τα τσιγαρίζω κατά είδος σε τηγάνι με ηλιέλαιο και κλειστό καπάκι να μαλακώσουν και τα βγάζω σε απορροφητικό χ.κουζίνας.
Σε ένα άλλο βαθύ τηγάνι σοτάρω τα κρεμμύδια σε ροδέλες και το σκόρδο.
Πρόσθεσα το πελτέ,2 φρ.ντομάτες τριμμένες και αφού έβρασε λίγο έριξα μέσα όλα τα λαχανικά, αλάτι πιπέρι ρίγανη, σκέπασα
και τα αφησα να πάρουν μια βράση.
Αφού μαλάκωσαν ολα πρόσθεσα μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα έβαλα σε ταψάκι.
Πρόσθεσα λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο! Ψήνω στους 180β.αέρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μείνει με το λαδάκι του!!!
H συνταγή είναι της αγαπημένης φίλης κας Ελινα Σκλαβου