Τουρτα σοκολάτας
Σήμερα σας προσφέρω μια συνταγή από τις πιο ωραίες σπιτικές λιχουδιές, απλές και γρήγορες, που θα κάνουν όλους στο τραπέζι να νιωσουν το γκουρμέ .
Συστατικά:
Για την τούρτα:
– 4 ασπράδια αυγών
– 6 κρόκους + 2 ασπράδια
– 60 γραμμάρια ζάχαρης
– 55 γρ. Αλεύρι
– 55 γραμμάρια κακάου
Για την κρέμα:
– 60 γραμμάρια μασκαρπόνε
– 150g κρέμας 35%
– 1 φασόλι βανίλιας
– 40 γραμμάρια ζάχαρης άχνη
Διακόσμηση:
300g μαύρη σοκολάτα
Εκτέλεση
Ξεκινώ με και χτυπάω 4 ασπραδια αυγών σε ένα μπολ
Στη συνέχεια προσθέτω το μισό απο 60 g ζάχαρης και αρχίζω να χτυπώ, μετά από λίγα δευτερόλεπτα απλά προσθέτω τα υπόλοιπα και χτυπώ μέχρι να έχω μία μαρέγκα αλλά όχι πολύ σφιχτή, και αφήνω στην άκρη
Χτυπάω τους κρόκους των αυγών και όταν 3 πλασιαστουν σε ογκο προσθέτω 55 g αλεύρου 55 γραμμάρια κακάου και ανακατεύω απαλά με μια μαριζ για την ενσωμάτωση των διαφορετικών σκονών. Προσθετω τωρα μέσα την μαρεγκα και ανακατεύω απαλά αλλά καλά.
Εβαλα το παρασκεύασμα σε ένα ορθογώνιο καλούπι που έχω προηγουμένως βουτυρωσει και αλευρώσει και ψήνω 12 έως 15 λεπτά στους 180 °
Ενω το κέικ είναι στο φούρνο τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα
Σε ένα μπολ ριχνουμε 60 g μασκαρπόνε και μετά 150 γραμμάρια κρέμας γάλακτος 35% και εκεί χτυπάω με το μίξερ μόλις σφηξει, προσθέτω 40 g ζάχαρης τους σπόρους ενός φασολιού βανίλιας και ανακατεύω ξανά το παρασκεύασμα το οποίο στη συνέχεια βάζω στο ψυγείο πριν προχωρήσω στη συναρμολόγηση του
Στην συνέχει θα λιώσω 300 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας σε ένα μπαιν-μαρί
Βγαζω το κέικ και κόβω τις άκρες του κέικ μου (το τετραγωνίζω) που φυσικά προηγουμένως έχει κρυώσει και μετα το κόβω κάθετα στη μέση.
Στο ένα μέρος του κέικ απλώνω την κρέμα ομοιόμορφα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και το μόνο που μένει είναι να τοποθετήσουμε το δεύτερο μισό πάνω απο την κρέμα και με μια σπάτουλα ισιωνω τα πλαινα που εξεχει η κρέμα
Καλύψτε όλο το κεικ με μια σπατουλα με την λιωμένη σοκολάτα
και βάζω απευθείας σε ένα πιάτο και εκεί εγώ κάνω μια μικρή διακόσμηση με λιωμένη μαυρη σοκολάτα.
Βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα και ετοιμοοο
Είναι κόλαση
Subscribe for more recipes here