Αυτή η τούρτα μαρέγκας με κρέμα λεμόνι είναι ένα γλυκό που θα σας ενθουσιάσει με την αφράτη υφή της και την δροσιστική γεύση λεμονιού. Η βάση της φύλλο μαρέγκας, το οποίο την κάνει ακόμα πιο ελαφριά και αέρινη.

Υλικά

Κέικ μαρέγκας:
200 γραμμάρια ασπράδια (περίπου 5 μεγάλα αυγά)
300 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη (ή ζάχαρη άχνη)
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ (20 γραμμάρια)
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Πρέζα αλάτι
Λίγα φιλε αμυγδάλου (προαιρετικά)

Κρέμα λεμονιού:
1 αυγό
1 κρόκος
Χυμό και ξύσμα λεμονιού (περίπου 50-60 ml χυμού)
40 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
80 γραμμάρια ζάχαρη

Κρέμα μασκαρπόνε:
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 33-35%
200 γραμμάρια μασκαρπόνε
20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κέικ μαρέγκας:
Προθερμαίνω το φούρνο στους 150°C.
Ρίχνω τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτω μια πρέζα αλάτι και χτυπάω σε πλούσιο αφρό.
Ρίχνω τη ζάχαρη, κουταλιά-κουταλια της σούπας τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σταματάω και μαζευω την μαρεγκα από τα τοιχώματα του κάδου.
Αυξάνω την ταχύτητα και χτυπάω μέχρι να σγιξει να μην πεφτει απο το κουταλι.
Προσθέτω το χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά με το μίξερ.
Κοσκινίζω το κορν φλάουρ και ανακατεύω με μια σπάτουλα.
Απλώνω τη μαρέγκα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ισιώνω την επιφάνεια και πασπαλίζω με φιλε αμυγδάλου (αν χρησιμοποιήσω).
Ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να σχηματιστεί μια λεπτή, σκληρή κρούστα.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, σκεπάζω τη μαρέγκα με λαδόκολλα, τοποθετώ μια σχάρα και αναποδογυρίζω.
Αφαιρώ το ταψί και τη λαδόκολλα και αφήνω τη μαρέγκα να κρυώσει.

Κρέμα λεμονιού:
Σε μια κατσαρόλα, ανακατεύω το αυγό, τον κρόκο με την ζαχαρη καλα. μετα ριχνω το κορν φλάουρ το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σκεπάζω την κρέμα με μεμβρανη να εφαπτεται στην κρεμα και την αφήνω να κρυώσει.

Κρέμα μασκαρπόνε:
Ανακατευω το μασκαρπόνε με μια σπάτουλα για να μαλακώσει.
Προσθέτω τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Συναρμολόγηση:

Κόβω τη βάση μαρέγκας καθετα στη μέση.
Απλώνω τη μισή κρέμα μασκαρπόνε με σακουλα ζαχαροπλασικης στη μία βάση και την κρέμα λεμονιού από πάνω.
Καλύπτω με την άλλη βάση μαρέγκας.
Βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί.

 τούρτα μαρέγκας με κρέμα λεμόνι
τούρτα μαρέγκας με κρέμα λεμόνι

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!