Η Τούρτα Μπισκότου oreo συνδυάζει την τραγανή βάση μπισκότου με κρέμα ζαχαροπλαστικής, σαντιγί και πλούσια γκανάς σοκολάτας, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και γευστικό γλυκό.

Υλικά:

Για τη βάση:

250 γρ. μπισκότα γεμιστά
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής
500 ml γάλα
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Γέμιση από τα μπισκότα
1 κουτί σαντιγί Morfat
Για τη γκανάς σοκολάτας:

200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
200 ml κρέμα γάλακτος
Για διακόσμηση:

Τριμμένα μπισκότα σοκολάτα

Εκτέλεση:

Βάση:

Αφαιρέστε σε ένα μπολ την γεμιση και θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πιέστε το μείγμα μπισκότου σε μια φόρμα τάρτας 24 εκ., καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει.

Κρέμα:

Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να πήξει.
Προσθέστε τη γέμιση από τα μπισκότα και ανακατέψτε απαλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τη σαντιγί Morfat μέχρι να γίνει αφράτη.
Σιγά σιγά, προσθέστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Απλώστε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισοπεδώστε την επιφάνεια.
Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει.
Γκανάς σοκολάτας:

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σχεδόν στο σημείο βρασμού.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Αφήστε για 1 λεπτό, έπειτα ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η γκανάς.
Αφήστε τη γκανάς να κρυώσει ελαφρώς (περίπου 10 λεπτά) μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Συναρμολόγηση:

Ρίξτε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από την κρέμα και απλώστε την ομοιόμορφα.
Διακοσμήστε με σαντιγι και μπισκότα Ορεο.
Βάλτε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κας Κωστα Ντινα

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τούρτα Ferrero Rocher

τούρτα Ferrero Rocher

Το αγαπημένο σας κέρασμα τούρτα Ferrero Rocher σε μορφή κέικ!
Αυτό το νόστιμο κέικ Ferrero Rocher φτιάχνεται με ένα παντεσπάνι σοκολάτας φουντουκιού, γεμάτο με γκοφρέτες σοκολάτας και βουτυρόκρεμα nutella 🤤

Υλικά 🛒

Σερβίρει 8

Κέικ:
5 Μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου
75g Ζάχαρη
200g Φουντούκια καβουρδισμένα, θρυμματισμένα
1 Φλιτζάνι Γκοφρέτες σοκολάτας, χοντροθρυμματισμένες
25g Απλό Αλεύρι
25g σκόνη κακάο
2 κουταλάκι του γλυκού Baking Powder
1 κουταλάκι του γλυκού Essence βανίλιας

Βουτυρόκρεμα Nutella:
250g Μαύρη Σοκολάτα, ψιλοκομμένη
200g ανάλατο βούτυρο
150g άλειμμα Nutella (Spread σοκολάτας)

Διακόσμηση:
8 σοκολάτες Ferrero Rocher
Ψιλοκομμένα ψητά φουντούκια
Κρέμα σαντιγί

Μέθοδος:

κέικ –
Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το άρωμα βανίλιας και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Θα χρειαστούν περίπου 15-20 λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε τα αλεσμένα φουντούκια.

Με μια σπάτουλα διπλώνουμε τα στεγνά υλικά σε 3 προσθήκες. Να είστε πολύ μαλακοι για να μην ανακατεύετε υπερβολικά
και να χάσετε το αφράτο.

Στρώστε τη βάση ενός ταψιού τσερκι 23 εκ. με χαρτί ψησίματος και βγάλτε το χαρτί από τα πλάγια (αυτό θα διευκολύνει να σηκώσετε το κέικ από τη βάση και να το τοποθετήσετε σε πιατέλα σερβιρίσματος).
Βουτυρώνουμε τα πλαϊνά και ρίχνουμε το κουρκούτι στη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα ξυλάκι που βάζουμε στη μέση.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά, μετά μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει
εντελώς.

Βουτυροκρέμα Nutella –
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και τη νουτέλα και αφήνουμε να
κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συναρμολόγηση κέικ –
Κόβουμε το κέικ στη μέση οριζόντια. Απλώστε ομοιόμορφα λίγη από την κρέμα και πασπαλίστε τις σπασμένες γκοφρέτες πάνω
από την κρέμα. Κλείνουμε το κέικ και καλύπτουμε εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα.
Καλύπτουμε τα πλαϊνά με ψιλοκομμένα φουντούκια. Από πάνω ρίχνουμε τη σαντιγί και ενδιάμεσα βάζουμε μπαλάκια ferrero rocher.
Διατηρείται στο ψυγείο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη σερβίρουμε για να μαλακώσει η κρέμα.

Καλή απόλαυση! 😊

H συνταγή είναι της Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα με Κολοκυθάκι: Μια Εύκολη και Νόστιμη Συνταγή
Επόμενο άρθροΣταφιδόψωμο Φόρμας Ονειρικό