Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
1 φλιτζάνι / 250 ml γάλακτος
½ φλιτζάνι / 125γρ βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
1 φλιτζάνι / 230g ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια / 240g αλεύρι γ.ο.χ
4 κουταλιές της σούπας / 29 g σκόνη κακάου
1 κουταλιά της σούπας κοφτή / 13 g μπεικιν
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 φλιτζάνι / 227g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 φλιτζάνια / 380g ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού / 5 ml εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας / 7g σκόνη κακάο
4 έως 6 κουταλιές / 60ml ζεστή κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΚ
Ξεκινήστε να ζεστένετε το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάου, το αλάτι και το μπεικιν σε ένα μπολ.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι, ανακατεύετε απαλά το μείγμα αλευριού στο μίγμα των αυγών.
Ανακατέψτε το ζεστό γάλα και το βούτυρο στο μίγμα αλευριού και αυγού και συνδυάστε καλά για να σχηματίσουν ένα λείο μείγμα.
Ρίξτε το κτύπημα σε ένα βουτυρωμένο και στρωμένο με χαρτί ψησίματος ταψί 20 cm και ψήνετε στους 180 ° C για 20 έως 25 λεπτά.
Μπορείτε να σταματήσετε και εδώ και διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη ή οπως θέλετε
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Διαλύστε τη σκόνη κακάου στο ζεστό γάλα ή την κρέμα γάλακτος
Σε ένα μπολ, κτυπήστε το βούτυρο μέχρι να κρεμώσει και να αφρατέψει.
Χτυπάμε μαζί την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και μείγμα του κακάο. Εάν δείτε ότι κρέμα είναι ρευστή, προσθέστε περισσότερη άχνη ζάχαρης, ¼ φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή.
Απλώστε το πάνω απ το κρύο κέικ.
Καλή Επιτυχία
ΠΗΓΗ: thegardeningfoodie.com